Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi put u BiH

Seminar tajlandskog boksa u Mostaru, stiže i jedan od najboljih boraca u svijetu

tajlandski boks
Foto: PR

“Ovo je istorijski trenutak, prvi seminar ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. Radi toga u Mostar dovodimo legendu ovog sporta, šesterostrukog prvaka svijeta i legendu muay thai sporta u svijetu Saka Kaoponleka, koji će biti voditelj seminara za borce i trenere”, rekao je Šimović

Četverodnevni međunarodni seminar tajlandskog boksa bit će održan u Mostaru u sali Sportskog društva Reflex od 14. do 17. septembra 2023. godine u organizaciji Saveza tajlandskog boksa BiH i Muay thai kluba Reflex Mostar.

Izvršni organizator i trener u klubu Reflex Mostar Enko Alić kazao je kako će se prvi put u Bosni i Hercegovini održati službeni međunarodni seminar, a sve certifikate verificirat će Savez tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine.

Prva dva dana, 14. i 15. septembra, održat će se seminar za sudije, i to za glavnog sudiju te za bodovne sudije. Sve sudije bit će verificirani od Saveza tajlandskog boksa BiH. Voditelj seminara za sudije je proslavljeni sudija borilačkih sportova Miljenko Kutleša, saopćili su organizatori.

Drugi dio seminara, 16. i 17. septembra, namijenjen je borcima, koji će imati priliku učiti od jednog od najboljih boraca tajlandskog boksa u svijetu.

“Ovo je istorijski trenutak, prvi seminar ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. Radi toga u Mostar dovodimo legendu ovog sporta, šesterostrukog prvaka svijeta i legendu muay thai sporta u svijetu Saka Kaoponleka, koji će biti voditelj seminara za borce i trenere. Kaoponlek u svojoj karijeri ima 340 pobjeda u 380 borbi, od kojih je 180 završio nokautom”, izjavio je predsjednik Saveza tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine Ante Šimović.

Dodao je kako je nakon učlanjenja u Olimpijski komitet BiH sljedeći cilj Saveza tajlandskog boksa BiH učlanjenje u svjetsku muay thai organizaciju IFMA sa sjedištem u Bangkoku.

“Vjerujem da će Tajlanđanin obaviti odličan posao u edukaciji naših boraca i trenera, te da će to biti veliki početak masovnosti ovog sporta, što on već odavno zaslužuje. Očekujemo punu podršku pravnih subjekata na svim nivoima i instancama kako bi mogli ispoštovati zahtjevnu organizaciju ovako velikog projekta”, poručio je Šimović.