Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dončić tragičar

Senzacija na Eurobasketu: Slovenija ispala s prvenstva!

doncic

Iako je zabilježio solidnu statistiku, može se reći da je Luka Dončić tragičar

Aktuelni prvaci Evrope su nakon velike drame izgubili od Poljske sa 87:90 i tako se oprostili od Eurobasketa.

U prvoj četvrtini su obje ekipe bile izuzetno šuterski raspoložene, ali je Poljska imala blagu prednost na kraju 26:29. Očajnu drugu četvrtinu je Slovenija odigrala, nisu imali rješenje za odbranu Poljske, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 39:58, imala je Poljska i +23 u jednom momentu utakmice.

Treća dionica donosi potpunu domininaciju Slovenije, sve što nisu mogli u drugoj, u trećoj su uspjeli pogoditi i riješili su je u svoju korist sa 24:6. U četvrtoj dionici imala je Slovenija i +6, ali raspoloženi Ponitka je vodio Poljsku do pobjede i polufinala. Na kraju rezultat je glasio 87:90 za Poljsku.

U reprezentaciji Poljske najefikasniji bio je Ponitka sa 26 poena i 15 skokova, dok je u reprezentaciji Sloveniji najbolji bio Vlatko Čančar sa 21 poenom.

Iako je zabilježio solidnu statistiku, može se reći da je Luka Dončić tragičar. Najbolji igrač Slovenije zabio je 14 poena uz 11 skokova i sedam asistencija, ali zbog pet ličnih grešaka nije ni dočekao kraj utakmice, a iz igre je šutirao 2/7 za dva i 3/8 za tri poena, uz samo jedno pogođeno slobodno bacanje iz četiri pokušaja.