Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igor Dodik

Senzacija na pomolu: Trostruki evropski šampion nastupat će u ABA ligi?

vassilis-spanoulis-olympiacos-piraeus-eb18

Grčki klub je nezadovoljan suđenjem najavio napuštanje domaćeg šampionata a u ABA ligi ističu da bi dolazak Olimpijakosa sigurno bio veliko priznanje

Grčki Olimpijakos zvanično je poslao dopis ABA ligi u kojoj traži objašnjenja oko eventualnog nastupa u regionalnom takmičenju.

Predsjednik Skupštine ABA lige Igor Dodik potvrdio je razgovore sa trostrukim evropskim šampionom.

– Imali smo razgovor sa generalanim menadžerom Olimpijakosa Stavropulosom, obavili smo inicijalni razgovor i klub je izrazio spremnost i želju da igra u ABA ligi. Na tom razgovoru insistirali smo da oni pošalju pismo namjere i zvaničan dopis i da ćemo mi na to odgovoriti nakon predsjedništva i skupštine ABA lige. Taj dopis je stigao i sada ostaje da mi održimo predsjedništvo i Skupštinu da vidimo koje su mogućnosti, šta bismo trebali eventalno da promijenimo u propizicijama i pravilima – rekao je Dodik. Prema sadašnjim propozicijama za ulazak grčkog tima je potrebno da se slože svi klubovi.

Kladionica Meridian ima vrhunske kvote na košarkaške mečeve, koje možete da pogledate OVDJE. Ukoliko želite da vaš Meridianbet račun dopunite u nekoliko klikova na raspolaganju su vam Kliker i xBon, a na svaku uplatu ovim vaučerima dobijate 5% bonusa.

– U svakom smislu to bi bio pozitivan efekat i što se tiče gledalaca i to se tiče marketinga i novog tržišta, a najviše u takmičarskom smislu. Mislim da to neće mijenjati ništa kada je u pitanju prohodnost ka Evroligi jer oni imaju licencu i da bi ABA liga time dobila još jednog učesnika Evrolige. Mislim da je to ogromna stvar i mislim da će na skupštini klubovi pozitivno reagovati na ovu inicijativu.

Olimpijakos još nije zvanično potvrdio jer mi moramo donijeti odluku na Skupštini. Mislim da Olimpijakos čeka utakmicu protiv Panatinaikosa gdje su tražili izuzeće domaćih sudija, ukoliko se to ne desi, mislim da će definitivno istupiti iz grčke lige – rekao je Dodik.