BiH

"Problem BiH"

Tuđman: Mektićeve optužbe su antihrvatska histerija

14/03/2019

"Antihvatska histerija škodi onima koji su plasirali tu informaciju"

Miroslav Tuđman, koji je dio događaja “Europski ustav za BiH” u Neumu, za N1 je komentarisao navode o umiješanosti diplomata iz Hrvatske u vrbovanju selefija zbog prenošenja oružja u BiH. HDZ-ov član saborskog Odjela za obranu Hrvatske je poručio da je to djelo antihrvatske histerije.

“Ova besmislica, dezinformacija koja je puštena u javnost trebala je neutralizirati važnost ovoga skupa”, kazao je Tuđman.

On je naveo nekoliko faktora koji tu priču čine, kako je kazao, besmislenom.

“S jedne strane činjenica jeste da je u odnosu na sve druge europske zemlje, broj onih koji su se išli boriti za džihad, odnosno islam, iz BiH je najveća ta brojka. S druge strane, govori to ministar u čijoj nadležnosti nisu službe, plasira nešto što ne može tvrditi da je zasnovano na njegovim spoznajama. Treće, onaj ko imalo ima racionalnoga odnosa i spoznaja kako funkcioniraju države, s kim rade hrvatske službe, koje su umrežene sa sigurnosnim mehanizmima EU – može se vidjeti da takva jedna dezinformacija neće biti prihvaćena od hrvatskih partnera iz zemalja EU”, kazao je Tuđman i dodao:

“Antihvatska histerija škodi onima koji su plasirali tu informaciju.”

Da li bi trebalo pokrenuti istragu – ko stoji iza svega, Tuđman je kazao: “To je problem BiH. Hrvatska nema taj problem”.

Podsjećamo, portal Žurnal sinoć je objavio da su obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.