Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Senzacionalna pobjeda Džumhura protiv Nadala

damir dzumhur

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur (94. na svijetu) odigrao je odličan meč u drugom kolu Mastersa u Miamiju protiv Španca Rafaela Nadala i upisao najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri. Savladao je jednog od najboljih tenisera današnjice, trenutno petog igrača svijeta, nakon što mu je ovaj predao meč kod rezultata sa 1:1 u setovima (2:6, 6:4) i 3:0 u gemovima u trećem setu, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi set je protekao prema očekivanjima. Favorizovani Nadal je odmah preuzueo kontrolu nad mečom i sa dva breaka prvi set riješio u svoju korist sa 6:2. Džumhur je u pauzi između dva seta zbog vrtoglavice zatražio medicinski time out, koji mu je očigledno pomogao.

U drugom setu potpuno druga priča. U trećem gemu Džumhur pravi break, a potom osvaja i svoj servis za vodstvo 3:1. Ipak, Nadal uspijeva uzvratiti breakom za 4:4.

FB_IMG_1459026833775

No, već naredni servis Španca ponovo uzima bh. teniser i dolazi u priliku da izjednači u setovima na 1:1. To je i ostvario i to na superioran način osvojivši gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

Džumhur je sjajno otvorio treći set i poveo sa 2:0, da bi Nadal zatražio medicinsku pomoć, jer se loše osjećao. Pokušao je nastaviti meč, ali je kod 3:0 za Džumhura morao da preda. Ovo je prvi put nakon četiri godine da je Nadal predao jedan ogled.

Džumhur neće dugo moći uživati u velikom trijumfu, jer ga u trećem kolu čeka susret sa boljim iz duela Kazahstanca Mikhaila Kukushkina i Brazilca Thomaza Belluccija.