Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Serena-tard"

Serena izazvala pravu pometnju čim je izašla na teren u Australiji

serena1

Čak i Serenin muž, suosnivač Reddita Alexis Ohanian s kojim ima kćerkicu, nije se mogao suzdržati od komentara

Nakon kontraverzi koje je izazvao njen outfit na Roland Garrosu prošle godine (koji su kasnije zabranili) Serena Williams ponovo je privukla pažnju izborom odjeće na teniskom terenu.

Serena je danas prošla u 2. kolo Australian Opena nakon što je Njemici Tatjani Mariji prepustila samo dva gema, zbog čega ju je poslije meča tješila, no više pažnje na društvenim mrežama privukli su njen kombinezon i mrežaste čarape koje je nosila.

Outfit posebno izrađen za 37-godišnju teniserku izazvao je lavinu oprečnih reakcija na Twitteru.

Dok su jedni bili puni hvale za njen potez, drugi su je kritikovala jer krši tradiciju koja još uvijek utiče na ono što se smatra prikladnim za nošenje na terenu, piše Daily Mail.

Samo nekoliko minuta nakon što se Serena pojavila na terenu Twitter su preplavile poruke o njenom izboru odjeće. I dok je jednima izgledala kao superheroj, pobjednica i kraljica, drugi se nisu s njima slagali i nisu mogli vjerovati da teniserka igra u mrežastim čarapama.

Čak i Serenin muž, suosnivač Reddita Alexis Ohanian s kojim ima kćerkicu, nije se mogao suzdržati od komentara.

Serena je pak svoj outfit u šali opisala jednom riječju – Serena-tard. “Dizajnirali smo outfit s Nikeom puno unaprijed”, rekla je na press konferenciji nakon pobjede, a oglasio se i Nike.

“Možete superheroini oduzeti kostim, ali ne možete joj oduzeti njene moći”, napisali su uz njenu fotografiju, aludirajući na catsuit koji joj je zabranjeno nositi nakon Roland Garrosa.