Serena Williams potpuno izgubila živce u finalu: Nisam varalica, izvini mi se

serena haos333

Naomi Osaka postala je prva japanska osvajačica Grand Slama nakon što je u kontroverznom finalu US Opena pobijedila svoju heroinu iz djetinjstva Serenu Williams sa 6:2, 6:4.

Njen uspjeh karijere ostat će u sjeni incidenta iz drugog seta u kojem je Serena Williams nazvala suca Alberta Ramosa lopovom i za to bila kažnjena gemom koji ju je na kraju stajao meča.

Hladnokrvna 20-godišnja Osaka, koja je Serenu razbila u njihovom prvom međusobnom susretu u Miamiju ove godine, riješila je prvi set za nešto više od pola sata. Iskoristila je čak 13 Sereninih neprisiljenih pogrešaka i bez većih problema dobila set s dva brejka.

Haos je počeo u drugom setu kad je Serena pri vodstvu 1:0 u gemu u kojem je Osaka servirala dobila upozorenje suca za “coaching”. Njen trener Patrick Mouratoglou joj je nešto gestikulirao uzdignutim palčevima što je Ramos protumačio kao šifrirane savjete. Iznervirana Serena je u tom trenutku prišla sucu.

“Dignuo je palčeve u znak podrške. Mi nemamo nikakve tajne signale i znam da ti to možda ne znaš, ali to je istina. Nikad ne bih varala da pobijedim. Radije bih izgubila i samo želim da to znaš”, rekla je Serena koja je ubrzo povela 3:1 i potpuno se vratila u meč.

No u sljedećem gemu je napravila dvostruku pogrešku na brejk-loptu i od bijesa razbila reket i za to dobila kazneni poen budući da je već imala upozorenje. Serena je potpuno izgubila živce.

“Nisam varala, trener mi ništa nije govorio. Kako možeš to reći? Izvoliš mi se izviniti! Duguješ mi izvinjenje! Nikad u životu nisam varala. Imam kćer i ovdje se borim i za njezina prava!” urlala je Amerikanka.

Osaka je odservirala za 3:3 i onda oduzela Sereni servis za 4:3. Nakon što je sjela na klupu, Serena je ponovno započela raspravu.

“Reci da ti je žao! Reci! Ma, znaš što… Ne obraćaj mi se! Ukrao si mi poen, ti si lopov”, rekla je Serena i krenula na svoju stranu terena.

Sudac Ramos je zastao na trenutak i onda je Serenu, u skladu s pravilima, nakon upozorenja i kaznenog poena kaznio i oduzimanjem gema pa je Osaka povela s 5:3. Pozvao je obje igračice do stolice, a Williams više nije imala živaca.

– Ti se šališ? Kao što sam rekla, ti si lopov jer si mi ukrao poen. A ja nisam prevarantica i rekla sam ti da mi se ispričaš”, vikala je Serena i u tom trenutku zatražila izlazak supervizora i glavnog suca turnira na teren.

Ramos je glavnom sucu turnira objašnjavao zašto je tako postupio, a Serena više nije mogla zadržati suze.

“Postoje neki muški igrači koji se puno ružnije ponašaju od mene. No uzet ćete mi ovo zato što sam žena!? To uopće nije u redu, jednostavno nije fer. Njih se nikad ne kažnjava”, govorila je Serena kroz suze, ali sudac odluku više nije mogao promijeniti.

Publika je u tom trenutku eksplodirala i počela glasno zviždati, no Osaka je zadržala hladnu glavu i rutinski privela meč kraju za svoj prvi Grand Slam u karijeri.

Serenin trener Mouratoglou je nakon meča priznao da je davao signale Sereni, ali otkrio i jednu veliku istinu.

“Iskreno, bio je to coaching, ali mislim da ona uopće nije gledala prema meni i zato je smatrala da coachinga nije bilo. No ja sam radio ono što radi svaki trener na svakom meču. I Osakin trener je radio istu stvar. Mislim da je vrijeme da prekinemo s tim licemjerjem. Ovaj sudac je sudio nekoliko Nadalovih finala i njegov ujak Toni to radi nakon baš svakog poena i nikad nije dobio upozorenje”, rekao je Patrick novinarki ESPN-a, prenosi Index.hr.