Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američka teniserka

Serena Williams propušta turnir u Rimu zbog povrede

serena

Otvoreno prvenstvo Italije, koje se prvobitno trebalo održati u maju, ali je otkazano zbog pandemije koronavirusa, počinje u ponedjeljak

Američka teniserka Serena Williams povukla se s predstojećeg Otvorenog prvenstva Italije, rekavši da je tako odučila zbog problema s Ahilovom tetivom koje je imala tokom polufinalnog duela US Opena u kojem je poražena od Viktorije Azarenke u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Williams je uzela medicinski time-out zbog previjanja Ahilove tetive tokom meča u četvrtak, koji je odigran u tri seta.

“Nažalost, moram se povući s Otvorenog prvenstva Italije zbog istegnuća Ahilove tetive. Tako sam ponižena kontinuiranom podrškom mojih navijača u Rimu i radujem se što skorijem povratku“, rekla je Williams.

Otvoreno prvenstvo Italije, koje se prvobitno trebalo održati u maju, ali je otkazano zbog pandemije koronavirusa, počinje u ponedjeljak.

Azarenka je potvrdila dolazak u Rim. Iz muškog dijela turnira povukli su se Dominic Thiem i Alexander Zverev, finalisti US Opena, kao i Daniil Medvedev.

Devetostruki osvajač Mastersa u italijanskoj prijestonici Rafael Nadal najavio je povratak tenisu nakon sedmomjesečne pauze. Španac trenira u Rimu već nekoliko dana. Učešće je potvrdio i najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji je diskvalifikovan sa US Opena.

Turnir na zemljanoj podlozi u Rimu je zagrijavanje za Roland Garros, koji počinje 27. septembra.