Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Shaq uputio izvinjenje Bryantu u TV emisiji: Ja sam zeznuo stvar

shaq kobbie

U nedavnoj diskusiji na nacionalnoj televiziji TNT, legende Shaquille O’Neal i Kobe Bryant pričali su međusobnom odnosu i historiji koje ova dva igrača imaju.

Tokom razgovora pričali su o svemu, a dotakli su se i teme raspada tandema 2004. godine, piše portal Hoopster.

Shaq je naime uputio izvinjenje Kobeu zbog loših odnosa i raspada šampionske generacije LA Lakersa koji su osvojili tri naslova prvaka. Kako sam Shaq kaže, shvatio je da je pogriješio tokom All-Star susreta 2009. godine kada su Kobe i Shaq podijelili MVP nagradu u Los Angelesu.

„Rekao si mi da uzmem taj MVP trofej i ponesem kući. Dao sam svome sinu Shareefu i tada sam shvatio da sam ja taj koji je zeznuo stvar. Jer ja bih tu istu stvar rekao onako, radi reda, ali ti si to mislio ozbiljno. Tako da ja, Shaquille O’Neal tebi Kobe dugujem ispriku. Izvinjavam ti se i nadam se da nećemo puštati suze kao Isiah Thomas i Magic Johnson. Hvala ti za taj trofej, jer ga moj sin zaista voli. Zavolio je tebe zbog toga, a i ja te volim čovječe. Izvini još jednom“, rekao je Shaq bivšem suigraču.

Nakon poraza od Detroit Pistonsa u finalu 2004. godine, Kobe je bio slobodan igrač i razmišljao o odlasku u Chicago Bullse, dok je Shaq trebao potpisati produženje ugovora, ipak Lakersi su razmijenili O’Neala u Miami Heat i ostalo je historija.