Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u skijanju

Shiffrin zlatna u superveleslalomu

Mikaela Shiffrin1

Shiffrin je ranije ove sezone ostvarila čak tri pobjede u superveleslalomu u Svjetskom kupu

Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je naslov svjetske prvakinje u superveleslalomu na SP-u u alpskom skijanju u švedskom Areu.

Ona je ostvarila dvije stotinke bolje vrijeme od srebrne Italijanke Sofije Goggije, a brončana Švicarka Corinne Suter kasnila je pet stotinki za pobjednicom.

Na skraćenoj stazi, jer je start pomaknut nešto niže zbog jakog vjetra, 23-godišnja Amerikanka potvrdila je kako ove sezone nije najbolja samo u tehničkim disciplinama već je postala i vrhunska skijašica u brzim disciplinama.

Shiffrin je ranije ove sezone ostvarila čak tri pobjede u superveleslalomu u Svjetskom kupu (Lake Louise, Sankt Moritz, Cortina d'Ampezzo) što su joj bile prve pobjede u ovoj disciplini u karijeri, a vrhunsku formu pokazala je i na SP-u.

Za sjajnu Amerikanku ovo je četvrto zlato sa svjetskih prvenstava, a sva tri prethodna osvojila je u svojoj paradnoj disciplini slalomu.

Podsjećamo, Amerikanka je prije tri dana ostvarila svoju 13. pobjedu u jednoj sezoni Svjetskog kupa. Američka skijašica slavila je u slalomu na Pohorju i približila se legendarnoj Švicarkinji Vreni Schneider na samo pobjedu manje u sezoni. Naime, Schneider je u sezoni 1988/89 ostvarila rekordnih 14 pobjeda u Svjetskom kupu