Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajni Džumhur izbacio Berdycha u Monte Carlu

dzumhur123

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur, trenutno 99. igrač svijeta, odigrao je sjajan meč u drugom kolu Masters turnira iz serije 1000 u Monte Carlu protiv sedmog reketa svijeta Čeha Tomasa Berdycha. Poslije velike borbe, koja je trajala preko dva i po sata Džumhur je ostvario veliku pobjedu slavivši sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 i 6:3, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon nedavne pobjede nad Rafaelom Nadalom na Mastersu 1000 u Miamiju za bh. tenisera je ovo nova veoma vrijedna pobjeda kojom dokazuje da je sve bliži igračima iz samog vrha svjetskog tenisa.

 

Džumhur je prvi set riješio u svoju korist sa 6:3, nakon što je napravio break za vodstvo 4:3. Do kraja seta je znao zadržati svoj servis i povesti sa 1:0 u setovima.

Na otvaranju drugog seta izgledalo je da će Berdych brzo slomiti otpor Džumhura jer je odmah poveo s 3:0. Ipak, Džumhur se u sedmom gemu vraća breakom i odvodi set u tiebreak. Ipak, Čeh je u tiebreaku odigrao svoj najbolji tenis danas i dobio ga s 7:1 za 1:1 u setovima.

Džumhura to psihički nije slomilo, Naprotiv, zaigrao je sjajno u odlučujućem setu koji je riješio u svoju korist sa 6:3 i za veliku pobjedu. Ovim trijumfom Džumhur se revanširao Berdychu za ubjedljive poraze u prethodna dva ogleda u Dohi (0:2) i na Australian Openu (0:3).


U trećem kolu bh. teniser sastaće se sa pobjednikom meča Pablo Cuevas – Miloš Raonić. Trijumfom u drugom kolu Džumhur je osvojio 115 ATP poena i zaradio 46.740 eura.