Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoreno zimsko prvenstvo BiH

Sjajni rezultati mlade plivačice Iman Avdić

iman avdic (1)

Prvog dana Iman se istakla u disciplini 1.500 metara kraul, gdje je u kategoriji kadeta postavila novi rekord BiH, popravivši ga za čak tri minute

Talentovana plivačica Iman Avdić (12) obilježila je Otvoreno zimsko prvenstvo BiH na malim bazenima koje je proteklog vikenda održano na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Članica Plivačkog kluba “Sport time” briljirala je u oba takmičarska dana.

Prvog dana Iman se istakla u disciplini 1.500 metara kraul, gdje je u kategoriji kadeta postavila novi rekord BiH, popravivši ga za čak tri minute.

Njeno vrijeme od 18:09.13 sekundi ujedno je i mlađi juniorski rekord. U finalnom dijelu takmičenja postavila je novi kadetski i mlađi juniorski rekord u trci na 200 metara mješovitim stilom (2:22.84).

U disciplini 100 metara mješovito popravila je vlastiti rekord u kvalifikacijiama, a u finalu je oborila bh. rekord nakon što je osvojila titula u kadetskoj konkurenciji (1:07.51).

U nastavku prvenstva postaje vlasnica kadetskog rekorda u disciplini 100 metara slobodno, sa vremenom 59.45, gdje prvi put jedna plivačica pliva ovu discipline ispod minute u ovoj uzrasnoj kategotiji.

U finalnoj utrci 400 metara mješovitim stilom takođe obara kadetski i mlađi juniorski rekord u vremenu 5:02.21.

Iman je i kao članica štafete PK “Sport Time”, sa klupskim drugaricama Margitom Pejović Latinović, Ajšom Gušić i Lamijom Čaušević oborila rekord u kadetskoj kategoriji u disciplini 4×50 metara slobodno sa vremenom 1:59.84.

Njeni rezultati su kruna rada i posvećenosti u predhodnoj godini i godinama prije, a veliku podršku u svom plivačkom razvaju imaju svi treneri PK “Sport time” kao i OŠ Isak Samokovlija.