"Ovo nije smjelo izaći"

Skandal na US Openu: Procurio snimak Sabaljenke iz svlačionice

sabaljenka
Foto: Screenshot/Twitter

Sabaljenka, nova igračica broj 1, je nakon finala u svlačionici imala svoju žutu minutu

Coco Gauff osvajačica je ovogodišnjeg US Opena, u sjajnom finalnom susretu pobijedila je Bjeloruskinju Arinu Sabaljenku 2-6, 6-3, 6-2, ali iza susreta ostali su repovi.

Gauff je stigla do premijerne Grand Slam titule u karijeri, nakon što je prošle godine u Roland Garrosu po prvi puta igrala finale nekog velikog turnira. Nakon ranog ispadanja s Wimbledona pa zaključno s finalnim susretom na US Openu, Gauff je odigrala 19 mečeva te je u tom periodu ostvarila omjer 18-1.

Sabaljenka ostaje na jednom Grand Slam naslovu, slavila je početkom ove godine na Australian Openu. Bjeloruskinja je prvi set dobila 6-2 i malo ko je vjerovao u preokret. No uz podršku s tribina Amerikanka se budi i sljedeća dva seta dobiva 6-3, 6-2 i osvaja US Open.

Sabaljenka, nova igračica broj 1, je nakon finala u svlačionici imala svoju žutu minutu. Kamere su otkrile kao je iz sebe izbacila frustracije. Hladnokrvno je odložila torbu, uzela reket iz nje te s nekoliko udarac od pod slomila reket. Nakon ove radnje opet je, kao da ništa nije bilo, mirno prošetala do kante za otpatke i bacila u nu reket.

Na terenu je nakon poraza pokazala drugo lice. Sportski je čestitala protivnici. Na društvenim mrežama prevladavaju komentari kako snimak nije trebao biti objavljen te se postavlja pitanje što uopće radi kamera u svlačionici.

“Ovo nije smjelo izaći. Ovo je privatni trenutak u praznoj svlačionici nakon razočaravajućeg gubitka Grand Slam naslova”, mišljenje je Judy Murray, majke Andyja i Jamieja Murraya, koje dijeli ogromna većina.