Ostali sportovi

Meč 19. juna

Šljivo protiv Gambelića želi titulu profi prvaka BiH u boksu

08/06/2021

Mladi bh. bokser, koji je prije godinu dana pobijedio tumor, iza sebe ima već šest mjeseci napornih priprema i borbu protiv Gambelića će dočekati u najboljoj formi do sada

Bosna i Hercegovina će 19. juna dobiti državnog prvaka u profi boksu u super velter kategoriji. Rukavice će u KSC Vogošća taj dan ukrstiti Džan Šljivo i Siniša Gambelić, čiji meč je predviđen u šest rundi.

Uz spomenuti meč, koji će ujedno biti i gala borba večeri, bit će održano i još nekoliko atraktivnih mečeva, a podršku svom dosta mlađem kolegi dao je i Adnan Redžović, koji će boksati u jednoj od predborbi u “Noći šampiona”.

Za mladog Šljivu (22) ovo će biti ujedno i deveti profesionalni meč, te ujedno i najvažniji u njegovoj karijeri.

– Ulog je veliki. Ulog je titula prvaka Bosne i Hercegovine, koju smatram kao jednom od preduslova koji moram ispuniti kako bih mogao ostvariti svoj krajnji cilj, a to je borba za jednu od prestižnih svjetskih titula – kazao je Šljivo, koji je u 2021. godini već imao tri profesionalna meča.

– Ostvario sam sve tri pobjede nokautom, dva puta u drugoj i jednom u prvoj rundi, a ovaj put vjerujem da ću morati u ringu ostati i nešto duže, jer ispred sebe imam iskusnog i jakog protivnika. Nemam ništa protiv toga, jer mi je možda i potrebno da budem među konopcima koju rundu više, ali uopšte ne sumnjam u svoiju pobjedu. Bit će ovo pravi ispit za mene, te vjerujem da ću pokazati koliko zaista vrijedim – dodao je.

Mladi bh. bokser, koji je prije godinu dana pobijedio tumor, iza sebe ima već šest mjeseci napornih priprema i borbu protiv Gambelića će dočekati u najboljoj formi do sada.

– Svoju najveću borbu sam već dobio i sada želim sa navijačima i publikom, na domaćem terenu, dobiti borbu u ringu. Upravo mi je povratak u ring bio najveća motivacija da se izborim sa bolešću i prvo što sam uradio, kada su mi nalazi bili čisti, bio je odlazak na trening. Zbog boksa sam danas među živima i za boks ću dati sve. Ne postoje prepreke koje se ne mogu preći, a vjerujem da će i publika uživati u jednom velikom sportskom spektaklu koji smo pripremili – rekao je Šljivo.

U KSC Vogošća 19. juna planirano je sedam borbi:

Džan Šljivo (BiH) – Siniša Gambelić (BiH) – 6 rundi – super velter
Adnan Redžović (BiH) – Kristian Kirilov (Bugarska) – 6 rundi – teška
Boško Mišić (BiH) – Vedran Šoškan (Hrvatska) – 4 runde – poluteška
Željko Stegić (BiH) – Vanja Dumitrov (Srbija) – 6 rundi – poluteška
Kenan Hanjalić (BiH) – TBA – 4 runde – teška
Petar Nosić (BiH) – BA – 4 runde – poluteška
Marko Dmitrović (BiH) – TBA – 4 runde – velter

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.