Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometna Premijer liga

Sloboda bolja od Dervente

sloboda_derventa001 (1)

Slobodu ka sigurnom trijumfu predvodili su Edin Klis sa devet golova, Alen Ovčina sa sedam, te Anes Bečić sa šest postignutih golova

Rukometaši tuzlanske Slobode upisali su šestu uzastopnu pobjedu u prvenstvu BiH, nakon što su večeras u Mejdanu u okviru 10. kola Premijer lige BiH savladali Derventu rezultatom 44:26 (27:13).

Utakmica je išla u jednom smjeru. Rukometaši Slobode dominirali su od prve minute, te su na kraju zasluženo odnijeli šestu ovosezonsku pobjedu u Premijer ligi BiH.

Slobodu ka sigurnom trijumfu predvodili su Edin Klis sa devet golova, Alen Ovčina sa sedam, te Anes Bečić sa šest postignutih golova.

U ekipi Dervente Radovan Škrga postigao je sedam golova, Daniel Pejić šest, dok je Dejan Stanković postigao četiri gola.

Sloboda nakon deset kola i dvije utakmice manje ima osvojenih 12 bodova i nalazi se na 4. mjestu, dok se Derventa nalazi na 15. mjestu sa 2 osvojena boda.

Rukometaše Slobode u narednoj sedmici očekuju dva gostovanja. Već u srijedu putuju u Gračanicu gdje ih očekuje zaostala utakmica 9. kola, dok u subotu u redovnom 11. kolu gosti su ekipi Maglaja, saopćeno je iz RK Sloboda.