Ostali sportovi

Italijanska skijašica

Sofia Goggia četvrti put zaredom slavila u spustu

23/01/2021

Za 28-godišnju Italijanku to je bila 11. pobjeda u karijeri do koje je stigla u vremenu 1:27.75 minuta na spustu koji je, za razliku od jučerašnjeg, vožen na punoj dužini, jer su vremenski uvjeti to dopustili

Italijanska skijašica Sofia Goggia drugi je put u dva dana natjecanja u švicarskoj Crans Montani, a četvrti put zaredom u ovoj sezoni, došla do spustaške pobjede u Svjetskom kupu.

Za 28-godišnju Italijanku to je bila 11. pobjeda u karijeri do koje je stigla u vremenu 1:27.75 minuta na spustu koji je, za razliku od jučerašnjeg, vožen na punoj dužini, jer su vremenski uvjeti to dopustili.

Jedina koja je uspjela biti na manje od pola sekunde zaostatka za Goggiom bila je domaća reprezentativka Lara Gut-Behrami, prologodišnja dvostruka pobjednica u Crans Montani. Za 29-godišnju Švicarku to je bilo 53. postolje u karijeri, a od pobjede ju je dijelilo 27 stotinki, javila je Hina.

Sjajan dan italijanskih skijašica upotpunile su Elene Curtoni i Laura Pirovano. Curtoni je sa zaostatkom od 60 stotinki osvojila treće mjesto i peti put u karijeri se našla na pobjedničkom postolju, a 23-godišnja Pirovano je bila četvrta (+0.82) što joj je najbolji rezultat u utrkama za Svjetski kup.

Goggia je s 480 od mogućih 500 bodova uvjerljivo vodeća u redoslijedu spustašica za Mali kristalni globus. Drugoplasirana Amerikanka Breezy Johnson ima 285 bodova.

U borbi za Veliki kristalni globus sjajan je posao obavila vodeća Slovakinja Petra Vlhova koja je u subotu osvojila sedmo mjesto i sada ima 861 bod, 120 više od drugoplasirane Švicarke Michelle Gisin. Sofia Goggia se probila do trećeg mjesta sa 654 boda.

U nedjelju je u Crans Montani na rasporedu otkazani superveleslalom iz St. Moritza, a predviđeni start utrke je u 12 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.