bomba iz italije

Corriere dello Sport: Fonseca će otjerati Džeku iz Rome!

Kako Corriere dello Sport tvrdi, Džeko je izgubio bitku sa trenerom i morat će spakovati kofere. Pretpostavlja se da će prvo biti poslan na posudbu, a prodat tokom ljetnog prelaznog roka

Italijanski Corriere dello Sport u današnjem printanom izdanju objavio je informaciju da trener Rome Paulo Fonseca  ima namjeru izbacitii iz tima Edina Džeku.

“Fonseca izbacio Džeku”, stoji na naslovnici ovog lista.

U tekstu se navodi kako je njihov odnos došao do tačke nakon koje nema povratka, te da će Džeko već ove zime spakovati kofere i napustiti Romu.

Kako Corriere dello Sport tvrdi, Džeko je izgubio bitku sa trenerom i morat će spakovati kofere. Pretpostavlja se da će prvo biti poslan na posudbu, a prodat tokom ljetnog prelaznog roka.

Navodno, kapiten naše reprezetacije i Rome izostavljen je iz tima zbog svađe sa šefom stručnog štaba, te također neće konkurisati za današnji duel sa Spezijom, u okviru 19. kola italijanske Serije A.

Svi igrači Rome, kako navodi pomenuti rimski dnevnik, stali su na Džekinu stranu, ali Portugalac ima podršku klupskog rukovodstva,

Sve je, navodno, kulminiralo u četvrtak kada Roma nije odradila jutarnji trening, nakon dužeg razgovora Džeke i Lorenza Pellegrinija sa Fonsecom.

– Moj odnos sa Džekom? Nemam ništa na to reći. Sutra (danas – op.a.) ne može igrati, ja se trebam skoncentrisati na utakmicu, Fonsecina je izjava u Corriere dello Sportu.

No, jučer na zvaničnoj press-konferenciji trener Rome je izjavio:

– Nažalost, imamo nekih problema s Pedrom i Mkhitaryanom, koji su upitni. Džeko je dobio jedan udarac, on neće biti spreman za sutrašnju utakmicu – rekao je, između ostalog, Fonseca.