Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trijumf amerikanke

Sofia Kenin osvojila Australian Open i stigla do prve Grand Slam titule u karijeri (VIDEO)

kenin

Kenin u osmom gemu trećeg seta iskoristila i drugu meč loptu i došla do svoje prve Grand Slam titule u karijeri

Amerikanka Sofia Kenin, inače 14. nositeljica na Australian Openu, došla je do svoje prve Grand Slam titule u karijeri i to pobjedom protiv španske teniserke Garbine Murguruza sa 2:1 po setovima (4:6, 6:2, 6:2).

Murguruza je u trećem gemu iskoristila treću brejk loptu i povela sa 2:1, a onda je u sedmom propustila još četiri čime bi riješila pitanje pobjednika u prvom setu. To je iskoristila Kenin koja je u sljedećem gemu oduzela servis španskoj teniserki i izjednačila na 4:4.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom setu jer je u devetom gemu Murguruza iskoristila drugu brejk loptu i povela sa 5:4, a onda i drugu set loptu za vodstvo od 1:0 u setovima.

Kenin je u drugom setu igrala mnogo bolje, a kao rezultat te dobre igre došla su dva brejka čime je američka teniserka osvojila drugi set i izjednačila rezultat na 1:1 u setovima.

U trećem setu Murguruza je imala tri brejk šanse u petom gemu koje nije iskoristila, ali zato Kenin jeste svoju prvu čime je povela sa 4:2. Potom je Kenin u osmom gemu iskoristila i drugu meč loptu i došla do svoje prve Grand Slam titule u karijeri.