Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šok u bokserskom svijetu: Adnan Ćatić pao na doping testu

adnan catic

Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić alias Felix Sturm pao je na doping testu kojem je bio podvrgnut nakon velike pobjede u borbi za svjetsku titulu protiv Fedora Čudinova.

Podsjetimo, u “dugoočekivanom” revanšu u König Pilsener Areni u Oberhausenu u Njemačkoj, Sturm je uzvratio Čudinovu za poraz iz prošle godine kada mu je Rus uzeo titulu nakon 12 rundi podijeljenom sudačkom odlukom.

Njemačkom boksu tako prijeti veliki dopinški skandal, jer Sturm tek treba biti pozitivan i na B nalazu koji će sigurno zatražiti.

“Cijela situacija je vrlo smiješna. Javili su samo meni i treneru da sam pozitivan. Moja savjest je čista. Uzimam advokata i idem u borbu”, poručio je Sturm.

Njemački mediji prenose kako je bokser pao na anaboličku supstancu Hydro-XY Stanozolol. Riječ je o nedozvoljenoj supstanci koju često koriste “bodybuilderi” u izgradnji svog tijela.

Sturm (37) je u februaru po peti put u svojoj karijeri postao svetski prvak čime je oborio vlastiti rekord postavši prvi Nijemac s toliko osvojenih svjetskih titula.