Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sorak: Sreća prati hrabre, pobjedu smo zaslužili

marijana_sorak_jedinstvo

Sinoćnja pobjeda rukometašica Jedinstva AtlasRelax protiv solunskog PAOK-a, u uzvratnom susretu 3. kola Challenge kupa, tema je dana u sportskim kuloarima Tuzle.

Iako nisu prošle u naredni krug ovog takmičenja, Tuzlanke su borbenošću i pobjedom oduševile veliki broj ljubitelja rukometa i općenito sporta.

Gol za pobjedu Marijane Sorak iz “deveterca“, na samom kraju utakmice, izazvao je erupciju oduševljenja publike u Mejdanu.

– Kada je dosuđen faul uzela sam loptu, nisam je htjela nikome dati, i rekla sam “ja šutiram i gotovo“. Grkinje su napravile “živi zid“, a ja sam imala opciju gdje ću poslati loptu. Međutim, one su se razdvojile i šutirala sam pored njihovih tijela. Golman je bio nemoćan. Sreća prati hrabre – rekla je za Fenu Marijana Sorak.

Komplimente je uputila tuzlanskoj publici.

– Prvi put na jednoj našoj utakmici publika je došla u velikom broju. Oni su nam bili velika podrška, a nadam se da će ih biti i na slijedećim našim utakmicama u Mejdanu – rekla je sportska junakinja dana u Tuzli.

Za utakmicu kaže da su željele dostići prednost od 7 golova Grkinja iz prve utakmice.

– Međutim, krenuli smo opterećene tremom. Prije svih, ja sam se “tresla“, iako sam iskusna rukometašica. Ponijela nas je atmosfera u dvorani. Stvarno smo željeli pobjedu i mislim da smo je zaslužile. Ovo veliki uspjeh bez obzira što se nismo plasirale u dalje takmičenje – zaključila je Sorak.