Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ušli u finale

Španci napravili najveću senzaciju prvenstva i nakon preokreta izbacili Dansku

rukomet

Španija je došla na ovaj Euro u prilično šarenom sastavu, bez Alexa Dušebajeva i još nekih velikih zvijezda. Ipak, odigrali su sjajan turnir i zasluženo su u finalu

Reprezentacija Španije napravila je najveću senzaciju Eura i preko moćne i favorizirane Danske izborila je finale Eura. Španija je nakon senzacionalne igre u drugom poluvremenu napravila preokret i srušila je aktualnog prvaka svijeta rezultatom 29:25.

Danska je imala veliku prednost u prvom poluvremenu, imali su Danci i četiri gola razlike, ali uporni Španci su stizali pomalo tu prednost sve do sredine nastavka kad su i poveli.

Ključ španskog preokreta bio je nevjerovatni golman Gonzalo Perez de Vargas koji je zaključao svoja vrata i potpuno izludio Hansena, Gidsela i ostale danske zvijezde.

Španija je došla na ovaj Euro u prilično šarenom sastavu, bez Alexa Dušebajeva i još nekih velikih zvijezda. Ipak, odigrali su sjajan turnir i zasluženo su u finalu.

Španija će u nedjelju igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuske i Švedske koji se igra večeras. Španiji je ovo četvrto europsko finale zaredom. Prije šest godina izgubili su od Njemačke, da bi onda preko Švedske i Hrvatske uzeli dva zlata u nizu.