sportsko-poslovna saradnja

Sarajevska škola fudbala Kick Off potpisala sporazum sa Sportskim udruženjem “Dragan Mance Cup” iz Beograda

mance

U Sarajevu se odigrava 2. “Kick Off Cup”, a pobjednik u kategoriji 2014. godište bit će nagrađen besplatnim učešćem na 6. “Dragan Mance Cup”, koji se održava od 17. do 19. juna 2022. godine u SC “Partizan-Teleoptik”

U Sarajevu je danas Škola fudbala Kick Off iz Sarajeva potpisala sporazum o sportsko-poslovnoj saradnji „KICK OFF-a“ i Sportskog udruženja “Dragan Mance Cup” iz Beograda, najvećim i najprestižnijim dječjim fudbalskim festivalom u ovom dijelu Evrope.

Sportski direktor Kick Off-a Mustafa Hodžić istakao je da je ovo veliki događaj, kako za njihovu školu tako i za svu djecu.

„Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju jer mi smo škola koja je relativno mlada, postojimo nekih 18 mjeseci i ljudi iz sportskog udruženja “Dragan Mance Cup” su prepoznali kvalitet rada i entuzijazam i ponudili su nam saradnju koju smo mi objeručke prihvatili i nadamo se da ćemo sve tačke iz ugovora uspješno ispoštovati i dostojno prezentirati Cup ‘Dragan Mance’ na teritoriji BiH.

Goran Mance, predsjednika Sportskog udruženja ‘Dragan Mance’ iz Beograda, inače rođeni brat najveće legende Fudbalskog kluba Partizan i najboljeg strijelca FK Partizan govoreći o ovoj saradnji kazao je da oni nisu iz Beograda u Sarajevo došli džabe.

„Prepoznali smo prave sportske prijatelje u Kick Off školi. Napravili smo i potpisivanje ugovora između jednog od najvećih turnira u Evropi i nadam se u budućnosti i jednoj od najboljih sportskih škola na ovim prostorima. Nismo džaba uzeli u obzir školu Kick Off i mislim da će biti jako uspješna saradnja. Za sve što bude trebalo stojimo vam na raspolaganju“, kazao je Mance.

Milan Čabrić, glavni koordinator Sportskog udruženja ‘Dragan Mance’ kazao je da je uvijek srećan kada je u Bosni i Hercegovini i Sarajevu.

„Rado smo prihvatili ovu saradnju s divnim ljudima iz Kick Offa. Mi se vezujemo prije svega za dobre ljude i pravimo sinergiju između nas. Dragan Mance cup je po svojim parametrima jedan od najvećih u ovom dijelu Evrope. Prošle godine je učestvovalo 248 ekipa iz sedam zemalja, prije ove nesretne korone učestvovalo je 200 timova iz 15 evropskih zemalja, a imali smo i dva tima iz Australije. Ovaj trunir je prepoznao i Sport klub koji prenosi više od 20 utakmica, tako da naše pojavljivanje ovdje danas nije slučajno“, istakao je Čabrić.

On je dodao da koristi priliku da kaže da su sva djeca s ovih prostora dobrodošla u Beograd i u Zemun.

„Nastavit ćemo u budućnosti da sarađujemo kroz više segmenata, gdje ćemo zajedno organizirati neki kamp, u planu je da se napravi i Kamp Dragan Mance na ovim prostorima, u planu je da se organizuju trenerski seminari, da treneri iz ove škole provedu neko vrijeme u Partizanovoj školi itd.“, kazao je Čabrić.

Također ‘Kick Off’ je ovom prilikom potpisa i ugovor o sportskoj saradnji sa FK Sofex iz Novog Sada. Sead Čočić, generalni sekretar FK Sofex izrazio je veliko zadovoljstvo što je u Sarajevu i BiH.

„Drago mi je da sam ovdje. U ovom gradu sam živio, studirao i dobio status fudbalski savezni sudija. Silom prilika sam ‘91 bio u Novom Sadu i ostao tamo. Imam puno situacija da nekim ljudima ovdje moram da objasnim da za sve ovo vrijeme koje sam živio u Novom sadu nisam imao niti jedan problem. I ja bih ponovio da ste uvijek dobrodošli i U Novi Sad i u Beograd“, istakao je Čočić.

Inače, u Sarajevu se odigrava 2. “Kick Off Cup”, a pobjednik 2. “Kick Off Cup” u kategoriji 2014. godište bit će nagrađen besplatnim učešćem na 6. “Dragan Mance Cup”, koji se održava od 17. do 19. juna 2022. godine u SC “Partizan-Teleoptik”.