otpao Alex Dujshebaev

Španci protiv BiH bez jednog od najboljih igrača na svijetu

dujschebaev – instagram

Španija će u pohod ka trećem uzastopnom naslovu šampiona Evrope krenuti iz grupe “E“ u kojoj će joj rival biti i selekcija Bosne i Hercegovine

Jordi Ribera, selektor rukometne reprezentacije Španije objavio je spisak igrača na koje će računati na Evropskom prvenstvu koje će se početkom naredne godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj. Na spisku kandidata nema jednog od najboljih španskih rukometaša Alexa Dujshebaeva, koji će EURO propustiti zbog zdravstvenih problema, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španija će u pohod ka trećem uzastopnom naslovu šampiona Evrope krenuti iz grupe “E“ u kojoj će joj rival biti i selekcija Bosne i Hercegovine, koja će po drugi put nastupiti na Evropskom prvenstvu. U grupi su još Švedska i Češka.

Na Riberinom spisku su: golmani: Gonzalo Perez de Vargas (Barcelona), Rodrigo Corrales (Veszprem); desna krila: Ferran Sole (Paris-Saint Gemain), Aleix Gomez (Barcelona), Kauldi Odriozola (Bidasoa); lijeva krila: Angel Fernandez (Barcelona), Aitor Arino (Barcelona), Miguel Sanchez-Migallon (Vive Kielce); srednji bekovi: Agustín Casado (La Rioja), Ian Tarrafeta (PAUC Handball); desni bekovi: Jorge Maqueda (Veszprem), Eduardo Gurbindo (Dinamo Bukurešt); lijevi bekovi: Antonio Garcia (Granollers), Chema Marquez (Granollers), Joan Canellas (Kadetten Schaffhausen); pivoti: Adria Figueras (Chartres), Gideon Guardiola (Lemgo) i Inaki Pecina (PAUC).

BiH i Španija sastaće se u drugom kolu grupe “E“ 15. januara u Bratislavi sa početkom u 18 sati.

Evropsko prvenstvo u Slovačkoj i Mađarskoj održaće se od 13. do 30. januara 2022. godine.