Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nosio dres Reala

Španski košarkaški as Felipe Reyes okončao igračku karijeru

felipe reyes (1)

Međutim, još uvijek nisam odlučio na koji način ću nastaviti karijeru, kazao je Reyes

Španski košarkaški as Felipe Reyes okončao je igračku karijeru tokom koje je 17 godina nosio dres Real Madrida, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo sportskog kolektiva Real Madrida organiziralo je i svečanost povodom odlaska 41-godišnjeg Reyesa sa parketa.

“Iako je teško, došao je čas za odlazak. Želim se odužiti za sve lijepo što mi je ovaj sport dao u životu. Međutim, još uvijek nisam odlučio na koji način ću nastaviti karijeru“, kazao je Reyes u emotivnom obraćanju učesnicima ceremonije u Madridu.

Ističući ponos zbog činjenice da je 17 godina nosio dres velikog kluba kakav je Real Madrid, Reyes je otkrio da mu je tokom karijere najveći rival bio Luis Scola te je dodao da se igrajući protiv njega najviše mučio, ali i najviše uživao.

Reyes je kazao da nosi lijepe uspomene osvajanja prvih titula za Real Madrid, kao i medalja koje je sa reprezentacijom Španije osvajao na Svjetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez se zahvalio Reyesu na svemu što je učinio za Real Madrid i košarku u Španiji uopće.

“Dragi kapitenu, osvojio si srce svih ljudi koji vole sport i bio si jedan od najboljih sportista Španije. Želim reći da mi je čast što si bio u ovom klubu. Zaslužio si poštovanje“, kazao je Perez.

Reyes u igračku mirovinu odlazi kao košarkaš koji je odigrao najviše mečeva u historiji Real Madrida i bio najstariji igrač te ekipe ikada. Za 17 godina s kraljevskim klubom je osvojio ukupno 22 trofeja.

On je i rekorder po broju odigranih mečeva u Euroligi, španskoj ligi, Kupu kralja i Super kupu Španije.