Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

važan meč

Spars danas igra prvu utakmicu finala doigravanja za ulazak u ABA ligu

spars-podgorica-zahiragic

U najviši rang regionalne košarke ići će ekipa koja u dva susreta finala ostvari dvije pobjede ili bolju koš-razliku iz ta dva meča. Poraženi će imati i drugu priliku da ovjeri ulaznicu za ABA ligu, jer će igrati baraž protiv Splita

Košarkaši Sparsa igraju danas jednu od najvažnijih utakmica u klupskoj historiji.

Sarajevska ekipa u Podgorici će se suprotstaviti domaćem sastavu Studentskog centra u prvom meču finala Druge ABA lige. Riječ je o sudaru dva tima koja su ujedno ostvarila najbolji plasman u ligaškom takmičenju.

U najviši rang regionalne košarke ići će ekipa koja u dva susreta finala ostvari dvije pobjede ili bolju koš-razliku iz ta dva meča. Poraženi će imati i drugu priliku da ovjeri ulaznicu za ABA ligu, jer će igrati baraž protiv Splita.

No, u redovima Sparsa zasad i ne pomišljaju na taj drugi scenario, već žele kartu za viši rang osigurati u utakmicama protiv tima koji je zapravo filijala podgoričke Budućnosti.

“Sigurno da je ekipa Studentskog centra favorit samog takmičenja. Oni su tokom cijele sezone pokazali da su najbolji. Međutim, ni mi nismo stigli ovdje revijalno, pokušat ćemo da ih iznenadimo. Spremali smo se sedam dana za ovu utakmicu, vidjet ćemo da li će to biti dovoljno. U svakom slučaju ako i ostanemo poraženi nećemo žaliti. Dat ćemo svoj maksimum i nadamo se da će možda biti dovoljno da ih uspijemo iznenaditi”, kaže kapiten bh. predstavnika Adi Zahiragić.

Današnji susret počinje u 16 sati, uz direktan prenos na kanalu Arena Sport 1. Drugi meč igra se prekosutra, također u Podgorici.