Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Play off

Sparsi propustili veliku priliku, majstorica odlučuje o prvaku BiH

FNA_102575

Majstorica će odlučiti prvaka Bosne i Hercegovine

Košarkaši Širokog u četvrtom susretu finalne serije play offa BiH, došli su do pobjede na Grbavici protiv Sparsa rezultatom 75:59i izjednačili u seriji na 2:2.

Prvi dio igre protekao je u izjednačenoj igri, a gosti su na veliki odmor otišli s prednošću 36:34. U gostujućim redovima u prvom dijelu najefikasniji je bio Kraljević sa 14, a kod Sparsa po 6 poena postigli su Hasandić, Grubelič i Bajramović.

Treći period protiče u blagom vodstvu Širokog, koji u finišu dionice dolaze do najveće prednosti na utakmici 52:44. Tricom Bajramovića Spars smanjuje na 47:52, rezultat s kojim se ulazi posljednju četvrtinu.

Početkom četvrtog perioda Široki zakucavanjem Karačića pravi razliku od 13 razlike (62:49). Spars bezuspješno pokušava brzim napadima smanjiti vodstvo gostiju, koje je u 35 minuti bilo 66:49. Gosti su do kraja susreta sačuvali prednost, i izborili majstoricu na svom terenu u dvorani Pecara.

Kod Širokog je odličan bio Mateo Drežnjak sa 19 poena, Steven Derrick je ubacio 17, a Filip Kraljević 16 poena. U ekipi Sparsa je dvocifren bio samo Kenan Bajramović sa 11 poena.