Ostali sportovi

ABA 2 liga

Sparsi sutra gostuju u Nikšiću

08/01/2020

Trener Sparsa osvrunio se na prošlu sezonu u kojoj je njegova ekipa zabilježila najbolje rezultate od postanka kluba

Košarkaši Sparsa Realwayja sutra u Nikšiću gostuju ekipi Sutjeske u 15. kolu ABA 2 lige.

U regionalnom takmičenju bosanskohercegovački predstavnik zauzima posljednje, 12. mjesto sa samo dvije pobjede, dok se crnogorska ekipa nalazi na šestoj poziciji s osam pobjeda uz šest poraza.

Trener Sparsa Nedim Džemić na pres-konferenciji je kazao da njegova ekipa, nakon što je u prošlom kolu savladala lidera na tabeli Borca iz Čačka, “korak po korak pokušava da se vrati na pravi kolosjek”.

– Zadnja pobjeda nad liderom na tabeli zaista nam je dala ogroman stimulans. Situacija u kojoj se nalazimo ne daje nam puno prava na izbor. Svaku narednu utakmicu smatramo kao šansu da se spasimo i opstanemo u ABA 2 ligi. S druge strane, bez obzira na to što je Sutjeska ekipa koja ove sezone ima samo jedan domaći poraz i bez obzira na to što je favorit, naša situacija je takva da mi apsolutno u svakoj narednoj utakmici moramo ići na pobjedu – kazao je Džemić.

Trener Sparsa osvrunio se na prošlu sezonu u kojoj je njegova ekipa zabilježila najbolje rezultate od postanka kluba.

– Zaista je teško praviti paralele. Prošle godine tim je bio sastavljen na drugi način. Konačno je bila puna dvorana, nakon 15 godina ovdje se igrala ozbiljna košarka. Na jednu loptu smo izgubili finale kupa, državno finale u seriji protiv Šikokog i na kraju igrali smo polufinale ABA 2 lige. Kad izađete iz takve sezone i ne dobijete zasluženu podršku, ne samo od privrednih subjekata već i institucija, desilo se to što sada imamo. Zaista smo u klubu razočarani odnosom društva i potencijanih sponzora prema ovom projektu – kazao je Džemić.

Kapiten ekipe Adin Vrabac izjavio je da je poslije pobjede nad Borcem ekipa dobila dodatnu snagu i energiju.

– U Nikšiću neće biti lako gostovanje, to svi znamo, imaju samo jedan poraz od Borca kod kuće. Sigurno da ćemo morati uložiti maksimalnu energiju i fokus da bismo pobijedili tu utakmicu. Spremamo se već tri dana, radimo dobar skauting. I mi i trener se trudimo da se što bolje spremimo. Mi više nemamo izbora da nešto kalkulišemo, moramo iz svake naredne utakmice da izvučemo masimum, a to je pobjeda – kazao je Vrabac.

Susret Sutjeska – Spars Realway igrat će se u četvrtak u Nikšiću od 20.00 sati.

Na kraju pres-konferencije upriličeno je potpisivanje sponzorskog ugovora Sparsa s “Bunjo grupacijom”. Ugovor su potpisali predstavnik kompanije Adis Bunjo i direktor Sparsa Nermin Selimović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.