Ostali sportovi

predsjednik ehf-a

Wiederer: Povećanje broja učesnika EP-a je ispravan potez

08/01/2020

Rukomet se igra u brojnim evropskim zemljama zbog čega smo odlučili dati šansu reprezentacijama koje se nalaze između 13. i 30. mjesta

Predsjednik Evropske rukometne federacije (EHF) Michael Wiederer smatra da je odluku o povećanju broja učesnika Evropskog prvenstva ispravan potez koji će doprinijeti razvoju i popularizaciji tog sporta na starom kontinentu.

Wiederer je rekao da je proširenje sa 16 na 24 reprezentacije ispravna odluka jer će na taj način priliku za dokazivanje dobiti veći broj reprezentacija, prenosi STA.

– Rukomet se igra u brojnim evropskim zemljama zbog čega smo odlučili dati šansu reprezentacijama koje se nalaze između 13. i 30. mjesta. Ekipe kao što su Latvija, Bosna i Hercegovina ili Holandija su pokazale da su kod kuće učinile dosta toga za razvoj rukometa – rekao je Wiederer.

Na Evropskom prvenstvu koje sutra počinje u Austriji, Norveškoj i Švedskoj prvi put će nastupiti 24 reprezentacije. Reprezentacija BiH će nastupiti u okviru grupe D zajedno sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.