Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spektakularan doček rukometaša Vardara u Skoplju

vardar docek

Rukometaši Vardara, osvajači Lige evropskih prvaka za sezonu 2016./2017, doputovali su danas u Skoplje, a na međunarodnom aerodromu “Aleksandar Veliki” dočekalo ih je na stotine navijača koji su ih pozdravljali pjesmom i bakljama, javlja Anadolu Agency (AA).

Navijači novog evropskog prvaka u rukometu priredili su na skopskom aerodromu veliki doček svojim herojima, a slavlje će se nastaviti u centru grada, gdje se očekuje veliki broj građana.

Autobus s rukometašima Vardara u pratnji navijača proći će ulicama Skoplja, a centralni događaj i proslava titule biće priređeni na glavnom gradskom trgu.

U dramatičnoj finalnoj utakmici igranoj u nedjelju u Kelnu, makedonski tim pobijedio je favorizovani PSG, rezultatom 24:23. Igrač odluke bio je hrvatski reprezentativac Ivan Čupić, koji je sa zvukom sirene u posljednjem sekundu meča postigao gol za ogromno slavlje navijača skopskog kluba.

Vardar je tako postao tim iz tek šeste zemlje Evrope koji je uspio osvojiti najeminentnije rukometno klupsko takmičenje Starog kontinenta.

Predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov će, nakon dočeka, članove kluba odlikovati medaljom za zasluge, a Rukometnom klubu Vardar će biti uručeno i veliko priznanje “Povelja Republike Makedonije”.