BiH

Bh. vozovi ponovo saobraćaju prema jugu

06/06/2017

Brzi putnički voz Sarajevo – Čapljina – Sarajevo (s polaskom u 16.26 sati iz Sarajeva) i lokalni putnički voz Sarajevo – Konjic – Sarajevo (s polaskom u 15.49 iz Sarajeva) od četvrtka će biti ponovo uvedeni u redovan putnički saobraćaj.

Iz Željeznica Federacije BiH saopćeno je da će redovni brzi voz iz Čapljine polaziti svakog jutra u 05.52 sati, a u Sarajevo će stizati u 08.32 sati.

Iz Sarajeva prema Čapljini polazak voza je u 16.26 sati, a u Čapljinu će stizati u 19 sati.

Lokalni voz iz Konjica će polaziti svakog jutra u 05.19 sati, a u Sarajevo stizati u 06.42 sati, dok je iz Sarajeva prema Konjicu polazak voza u 15.49 sati, a u Konjic će stizati u 17.12 sati.

Sezonski voz na relaciji Sarajevo – Čapljina – Sarajevo (s vezom prema Neumu i Makarskoj) saobraćat će od 15. juna do 31. augusta. Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07.01 sati, a u Čapljinu će stizati u 09.35 sati. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.59 sati.

– Sve putnike Željeznica FBiH, na željezničkoj stanici Čapljina, čekat će autobusi kojima se mogu prevesti do Neuma i Makarske. Napominjemo da je autobusna povratna veza svakodnevna do Neuma, dok je autobuska linija prema Makarskoj obezbijeđena samo u odlasku iz Čapljine. Oba voza koja povezuju Sarajevo i Čapljinu, sa zaustavljanjima u Konjicu i Mostaru, pružat će putnicima vrhunski komfor koji nude Talgo garniture. Rezervacija i karte za sve destinacije, uključujući i veze za Neum i Makarsku, moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ŽFBiH – saopćila je Služba za odnose s javnošću ŽFBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.