Ostali sportovi

"Više od igre"

“Spiritus” organizuje 4. Međunarodni rukometni turnir za dječake

20/08/2019

Kao i prethodnih godina domaćin na turniru će biti Selekcija Kantona / Grada Sarajeva koja se za nastup na turniru okupila u dvije kategorije dječaka 2002/2003 i 2004/2005 a istu čine igrači koji nastupaju u Kantonalnoj rukometnoj ligi KS

Sarajevo će po četvrti put biti domaćin “Lysobact” Međunarodnog rukometnog turnira za dječake pod sloganom “Više od igre” koji će se igrati u periodu od 30.08. – 01.09.2019. godine u sportskim dvoranama Mojmilo “Ramiz Salčin” i Ilidža “Sabit Hadžić” u Sarajevu.

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje “Spiritus” Sarajevo.

Na turniru će po prvi put igrati 16 timova u dvije kategorije sa preko 320 mladih rukometaša koji nam dolaze iz 6 država regiona i Evrope, klubovi koji imaju značajnu ulogu u evropskom rukometu i u čijim akademijama se radi ozbiljno sa mladim igračima. Na turniru nastupaju RK Pick Szeged (Mađarska), RK Crvena Zvezda (Srbija), RK Dobova i RK Dol TKI (Slovenija), RK Metalurg (Makedonija), RK Balić-Metličić i RK Zamet (Hrvatska) te Selekcija Grada Sarajeva, RK Krivaja, RK Borac i HRK Izviđač (Bosna i Hercegovina).

“Rukometna imena koja i ove godine igraju na turniru su pokazatelj odlične organizacije prethodnih turnira i cilj nam je da turnir iz godine u godinu raste i podiže svoj kvalitet sa ekipama koje igraju na turniru. Organizacijom turnira nastojimo da omogućimo mladim rukometašima iz naše države i grada Sarajeva da odmjere snage sa kvalitetnim ekipama, trenerima i akademija da vide u kojem pravcu ide njihov rad, zatim da mladim talentovanim igračima obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači i dobri ljudi”, poručili su organizatori.

Kao i prethodnih godina domaćin na turniru će biti Selekcija Kantona / Grada Sarajeva koja se za nastup na turniru okupila u dvije kategorije dječaka 2002/2003 i 2004/2005 a istu čine igrači koji nastupaju u Kantonalnoj rukometnoj ligi KS.

“Ispred organizacije turnira Udruženja „Spiritus“ pozivamo sve ljubitelje rukometa i rukometne akademije da dođu i da zajedno uživamo u rukometnom spektaklu koji iz godine u godinu poprima sve veći značaj u regionu”, poručili su organizatori.

Otvorenje turnira i prve utakmice su planirane za petak 30.08.2019. od 12:30h u Dvorani „Sabit Hadžić na Ilidži, ulaz na turnir je besplatan.

Generalni sponzor turnira je kompanija Bosnalijek, sa brendom Lysobact.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.