Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"ne posustaje"

Nova glupost Barcine zvijezde naljutila sve u klubu

dembele

Dosad je Dembele propustio 263 dana i 44 utakmice zbog ozljeda otkako je član španskog prvaka

U Barceloni vlada nervoza, gotovo nemoguće će biti treneru Ernestu Valverdeu sastaviti napad za nedjelju protiv Betisa. Ozlijeđeni su Lionel Messi, Luis Suarez i Ousmane Dembele, spreman je tek Antoine Griezmann.

Klub je ranije prodao Malcoma u Zenit, odnosno pustio na posudbu Coutinha u Bayern i sada Valverde mora smišljati šta i kako za drugo kolo La Lige.

Da stvar bude gora, priča oko Dembelea poprimila je bizarne obrise jer mladi je Francuz ponovno napravio glupost. Neće ga biti idućih pet utakmica zbog istegnuća zadnje lože lijeve noge.

Amaterski i neozbiljno se ponio 22-godišnji član svjetskih prvaka Francuza, nije prijavio ozljedu medicinskom timu kluba.

Osjetio je nelagodu, no nije htio nikome ništa reći i krenuo je trenirati. Nakon dvadesetak minuta je stao zbog bolova, a ozljeda se vjerovatno mogla spriječiti ili ublažiti da je na vrijeme javio ljekarima što se događa.

Najgore je to što je otputovao u Senegal, gdje ljudi iz kluba nisu odmah mogli vidjeti šta se tačno događa.

U klubu su ljuti na Dembelea. Platili su ga 125 miliona eura prije dva ljeta Borussiji Dortmund, a on od dolaska u jedan od najvećih klubova svijeta ne pokazuje dovoljnu količinu ozbiljnosti.

Ranije je znao kasniti na treninge jer je noćima s prijateljima u svojoj kući u Barceloni, igrao videoigre.

Dosad je Dembele propustio 263 dana i 44 utakmice zbog ozljeda otkako je član španskog prvaka.