Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Holivudska glumica priznala

Dva puta mi se “omaklo”, oba puta sam pobacila zbog karijere

Alyssa Milano

Koristila sam kontracepcijske pilule, ali svejedno sam ostala trudna, ispričala je Alyssa Milano

Holivudska glumica Alyssa Milano (46) u svom podcastu “Sorry Not Sorry” priznala je da je pobacila dva puta iste godine, kad je imala samo 21 godinu.

“1993. sam dvaput pobacila. Tad sam bila prvi put u životu zaljubljena. Koristila sam kontracepcijske pilule, ali svejedno sam ostala trudna”, ispričala je.

“Bilo je grozno. Odgojena sam u katoličkoj porodici i odjednom sam se našla u sukobu sa svojom vjerom. Karijera mi je tad bila prioritet”, objasnila je.

Otkrila je da se tad nije osjećala spremnom postati majka pa je donijela odluku da pobaci.

“Izabrala sam. To je bio moj izbor i bio je ispravan za mene. Nije bilo lako. Nije to bilo nešto što sam željela, ali bilo je to nešto što sam morala učiniti”, kaže Alyssa.

Nekoliko mjeseci kasnije saznala je da je ponovo trudna, te je ponovo donijela istu odluku.

Ovo je odlučila podijeliti kako bi se suprotstavila novom zakonu protiv pobačaja koji je nazvala “uvredom ženskim tijelima”.

Progovorila je i o tome kako bi njen život bio drugačiji da je donijela drugačiju odluku.

“Ne bih imala svoju predivnu, savršenu djecu koja su stigla majci koja je bila spremna. Ne bih imala karijeru. Ne bih imala glas kojim se mogu boriti protiv opresije. Nikad ne bih bila slobodna da budem onakva kakva jesam. To je ono za šta se borim, za slobodu”, zaključila je.