Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Glas sportista"

Sportisti u BiH traže promjene sistemskog finansiranja sporta, Musa poslao poruku

dzanan musa
Foto: Fena

Tim povodom, jedan od najboljih košarkaša BiH Džanan Musa uputio je video poruku u kojoj ističe da bi u BiH bilo mnogo više vrhunskih sportista kada bi imali adekvatnu pomoć za svoj razvoj i treniranje

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, sportski savezi u BiH i najuspješniji bh. sportisti odlučili su da kroz kampanju „Glas sportista“ potaknu na promjene sistemskog finansiranja vrhunskog sporta u BiH.

Kroz ovu kampanju, bh. sportisti pokušavaju apelirati na institucije i nadležna ministarstva na svim nivoima vlasti, kako bi se vrhunski sport, vrhunski sportisti i olimpijci, te reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine konačno počele sistemski finansirati i tretirati kako zaslužuju.

Tim povodom, jedan od najboljih košarkaša BiH Džanan Musa uputio je video poruku u kojoj ističe da bi u BiH bilo mnogo više vrhunskih sportista kada bi imali adekvatnu pomoć za svoj razvoj i treniranje.

-Ako smo se mi mučili, ne moraju generacije koje dolaze. Formirajmo posebne fondove za podršku mladim olimpijskim nadama i olimpijcima – poručio je Musa.