Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor bh. nogometašica

Hodžić: Bili smo bolji u prvom, a u drugom smo poluvremenu napravili neke greške

zenska reprezentacija bih
Foto: Fena

“Greške se dešavaju u nogometu. Idemo dalje, moramo iz ovoga da probamo izvući šta možemo da poboljšamo u igri našeg tima”, kazao je Hodžić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon nepotpunog 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine u Švicarskoj ostala je jedina selekcija bez bodova u grupi B3 – Lige B, a drugi poraz danas su u Trening centru N/FS BiH u Zenici upisale protiv Sjeverne Irske (1:3).

U prvom su kolu, u debiju novog selektora Selvera Hodžića, u petak poražene na gostovanju kod Portugala (0:3), ali malo je ko očekivao da će tri gola primiti i od Sjeverne Irske, koja je u 1. kolu na svom terenu samo remizirala, u utakmici bez golova protiv Malte.

-Mislim da smo prvo poluvrijeme dobro počeli – agresivno i jako, radili smo sve po dogovoru. Drugo poluvrijeme, također, ali mogu reći da nas je iznenadio gol. Brzo smo se vratili, međutim, u nogometu i jedan sekund odlučuje utakmicu.

-Tako da, mislim, da smo imali te dvije sekunde i poslije je bilo jako teško i psihički i fizički vratiti u utakmicu – kazala je Marija Nikolić, koja je istakla kako su i današnjim susretom nadogradili svoju igru, ali da u narednim moraju biti puno opreznije.

Selektor Hodžić slično je ocijenio igru svoga tima te konstatirao da su u prvom poluvremenu imali bolje šanse, koje nisu i relizirali pa se u drugo poluvrijeme ušlo s rezultatom 0:0.

-Mislim da smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu, posebno u prvom poluvremenu, kada smo bili bolji i imali bolje šanse. Bolje smo izgledali i na terenu od njih, to nije bilo kakva reprezentacija.

Naravno, desilo se što se desilo u drugom poluvremenu. Greške se dešavaju u nogometu. Idemo dalje, moramo iz ovoga da probamo izvući šta možemo da poboljšamo u igri našeg tima – kazao je Hodžić. Do narednih utakmica, dodao je, ima neke ideje šta uraditi pa će vidjeti da li će to donijeti uspjeh.

Večeras će, u okviru grupe B3 – Lige B, Malta ugostiti vodeći Portugal (18.30), koji je u prvom kolu jedini postigao gol u toj grupi. Portugal je s 3:0 savladao na svom terenu BiH, dok su Sjeverna Irska i Malta igrale bez golova 0:0.

BiH će u narednom, 3. kolu, koje je na programu 31. maja, igrati u gostima kod Malte, a protiv istih će rivala 4. juna igrati i u BiH. Irska će u istom terminu, prvo u goste kod Portugala, a onda će Portugalke ugostiti i na svom terenu.

Tabela grupe B3 nakon nepotpunog 2. kola: S. Irska 4, Portugal 3, Malta 1 i BiH 0 bodova.