Nike reagovao

Sramotno: Evo ko je profitirao od Kobejeve smrti

kobe 81 (1)

Brend Nike, čije je Bryant bio zaštitno lice tokom većeg dijela karijere, odlučio je iz prodaje povući sve patike s Kobejevim potpisom

Potražnja za stvarima s potpisom Kobeja Bryanta ili njegovim artiklima naglo je porasla nakon što je legendarni košarkaš poginuo u helikopterskoj nesreći.

Osim potražnje naglo je porasla i cijena svega što ima veze s košarkašem koji je 20 godina nosio dres Los Angeles Lakersa.

Možda zvuži ružno, ali su kolekcionari i preprodavači sportskih predmeta itekako profitirali od smrti jednog od najvećih košarkaša NBA lige.

Tako sada recimo početna cijena Bryantovog dresa iz sezone 2004/2005 na aukciji sada iznosi 6.500 američkih dolara, dok je prije njegove pogibije bila za 500 dolara manja.

Još jedan preprodavač, čije ime američki mediji ne spominju, prodao jako rijetku karticu Bryanta za blizu 50.000 dolara, iako joj je stvarna cijena oko 2.500, piše TMZ.

Ipak, mnogo više je onih koji su iz poštovanja prema Bryantu stopirali prodaju bilo kakve artikala veznih za njega, no ima i onih koji koriste ovu situaciju pa nastoje prodati predmete sa falsifikovanim potpisom Bryanta.

Brend Nike, čije je Bryant bio zaštitno lice tokom većeg dijela karijere, odlučio je iz prodaje povući sve patike s Kobejevim potpisom, što vjerovatno ima veze s haosom i cijenama predmeta koji imaju veze s legendarnim košarkašem.