Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "lim 2"

Amidžići Adem i Edin su vođe kriminalne skupine koju je jutros “razbio” FUP

hašpsenje

Kako je danas izjavila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osobe lišene slobode sumnjiče se da su kao članovi grupe nabavljali i neovlašteno prodavali opojne droge – kanabis, heroin, kokain i amfetamin

U sklopu akcije kodnog naziva “Lim 2”, koja se realizira po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), pripadnici Federalne uprave policije slobode su lišili 19 osoba zbog krivičnog djela – nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je danas izjavila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osobe lišene slobode sumnjiče se da su kao članovi grupe nabavljali i neovlašteno prodavali opojne droge – kanabis, heroin, kokain i amfetamin.

U sklopu pretresa na više lokacija pronađena je veća količina narkotika, a osumnjičene osobe će nakon kriminalističke obrade u FUP-u biti predane Tužilaštvu KS na daljnje postupanje.

Pretresi u u sklopu akcije “Lim 2”, koja je počela jutros i koja je nastavak ranije akcije kodnog naziva “Lim”, izvršeni su na 24 lokacije u Sarajevskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Dnevni avaz je objavio da su osim Edina Vrtića iz Konjica i Mirze Baličevca iz Sarajeva, uhapšeni i Emir Rožajac, Semir Humić, Adem Vrtić, Haris Musić, Asim Avdić…

Tužilaštvo KS ovu grupu, s Edinom Vrtićem iz Konjica na čelu, sumnjiči da je od avgusta 2019. do januara 2020. godine na području Kantona Sarajevo i šire umišljajno i neovlašteno nabavljala, kupovala, držala, prenosila, nudila na prodaju i prodavala trećim licima opojne droge, pri čemu je stekla veću novčanu dobit.

Adem i Edin Vrtić su amidžići, od dva brata djeca.

Edin Vrtić je glavni organizator nelegalne prodaje narkotika. On je povratnik u činjenju ovih krivičnih djela i vratio se nedavno s odsluženja zatvorske kazne.

Obavljen je pretres njegove kuće u Konjicu gdje je pronađena i veća količina municije.

Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta značajna količina materije koja asocira na opojne droge heroin, amfetamin, kanabis sativa L i kokain, vage za precizno vaganje, novac, mobilni telefoni i SIM kartice, jedno vozilo te alat podesan za otuđenje vozila, kao i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom – navedeno je iz FUP-a.

Poznata imena: Ovo su glavni dileri koje su jutros uhapsili specijalci FUP-a (FOTO)