Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija lim 2

Predložen pritvor za 10 osoba uhapšenih zbog trgovine drogom

privodjenje lim 2 (2)

Federalna uprava policije je u akciji “Lim dva” 29. januara lišila slobode 19 osoba i zaplijenila veću količinu droge

Postupajući tužilac predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za 10 osoba uhapšenih u akciji “Lim dva” koja se odnosi na suzbijanje trgovine drogom, rečeno je Srni u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Predloženo je da pritvor bude određen Mirzi Baličeviću, Edinu i Admiru Vrtiću, Enveru i Harisu Musiću, Asimu Avdiću, Mirnesu Bublinu, Dževadu Hubijeru, Semiru Humiću i Elmiru Rožajcu zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svjedoke i prikriju dokaze, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemiravanja javnosti.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo napominju da je četvorici osumnjičenih – Asmiru Baždaru, Izudinu Borovini, Admiru Mujezinoviću i Nadimu Dževlanu predložena mjera zabrane sastajanja sa osumnjičenima i svedocima, te naloženo povremeno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Federalna uprava policije je u akciji “Lim dva” 29. januara lišila slobode 19 osoba i zaplijenila veću količinu droge.

Riječ je o grupi osoba koje su od avgusta 2019. do januara ove godine na području Kantona Sarajevo i šire neovlašteno nabavljale, držale, prenosile i prodavale drogu, pri čemu su stekle veću novčanu dobit, saopšteno je iz Federalne uprave policije.