Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u košarci

Srbija do kraja Mundobasketa s 11 igrača

srbija mundobasket
FOTO: FIBA

Naredni meč Srbija igra sutra, kada će na startu druge faze Mundobasketa odmjeriti snage sa Italijom od 10 sati

Novi peh zadesio je reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu, pošto je svoj nastup završio Boriša Simanić.

Krilni centar Srbije pretrpio je jako nezgodnu povredu nakon udarca koji je dobio laktom u predjelu bubrega. Čak je završio na operacionom stolu.

“Nakon utakmice za Južnim Sudanom, reprezentativac Srbije Boriša Simanić je zbog povrede završio takmičenje. U duelu ispod koša Srbije, pred kraj jučerašnjeg meča, Simanić je dobio jak udarac laktom u predjelu bubrega. Procjena sudija, čak i nakon gledanja ponovnog snimka je da prilikom udarca nije bilo namjere, ali Simanić zbog bolova nije mogao da nastavi meč. Odmah po izlasku iz igre, Boriša Simanić je upućen na urgentno odjeljenje bolnice u Manili, gdje je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije, prof. dr Dragana Radovanovića i operisan“, objavio je Košarkaški savez Srbije.

Kako se navodi dalje, Simanić se osjeća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svjetskom prvenstvu.

Naredni meč Srbija igra sutra, kada će na startu druge faze Mundobasketa odmjeriti snage sa Italijom od 10 sati.

Težak poraz Finaca

Košarkaška reprezentacija Kine ostaje u trci za plasman na Olimpijske igre u Parizu, pošto je danas slavila na Mundobasketu.

Danas se na Svjetskom prvenstvu igraju samo mečevi za plasman od 17. do 32. mjesta, a Kina je rezultatom 83:76 savladala Angolu.

Angola je bolje otvorila meč, imala je deset poena prednosti u prvoj četvrtini, u kojoj je ubacila 27 poena. Poslije toga je Kina uglavnom igrala u zonskoj odbrani i iznudila loš procent šuta za tri poena kada je afrička selekcija u pitanju.

Kina se vratila u meč krajem poluvremena, a ključnu ulogu u preokretu imao je Mingxuan Hu.

Hu je ubacio 16 poena, ali neki od njih bili su ključni za pobjedu, dok je 20 ubačaja imao Jinqiu Hu.

Velike borbe za direktan plasman na Olimpijske igre se nastavljaju.

Angola naredni meč igra u subotu protiv Južnog Sudana, dok će Kina igrati protiv Filipina. Sve ove selekcije još imaju šansu da obezbijede “vizu” za Pariz.

Na Olimpijske igre idu najbolje rangirana selekcija iz Azije i Afrike, te dvije najbolje iz Evrope i Amerike.

Rezultati danas odigranih mečeva: Finska – Zelenortska Republika 77:100; Novi Zeland – Meksiko 100:108; Angola – Kina 76:83; Obala Bjelokosti – Libanon 84:94.