Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mundobasket

Srbija visokom pobjedom do četvrtfinala, Njemačka deklasirala Sloveniju

košarkaši srbije
Foto: FIBA

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 20 postignutih poena, dok Nikola Milutinov i Vanja Marinković dodali po 16 pogodaka

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Dominikansku Republiku rezultatom 112:79 i tako osigurala plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

Srbija je u utakmici od velikog značaja igrala onako kako se očekivalo, dok su Dominikanci ispustili jedinstvenu priliku za historijski plasman u četvrtfinale, iako su u utakmici protiv Portorika mogli sve riješiti.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 20 postignutih poena, dok Nikola Milutinov i Vanja Marinković dodali po 16 pogodaka.

Karl-Anthony Towns je probao povesti Dominikance ka pobjedi s 25 poena i 7 skokova, ali je to na kraju bilo nedovoljno.

Srbija će uz Italiju proći iz grupe I u četvrtfinale, a tamo čeka prvoplasiranog iz grupe J.

Debakl Slovenaca

Njemačka je u nedjelju u Okinawi u utakmici 2. kola skupine K pobijedila Sloveniju 100:71 i s prvog mjesta u skupini ide u četvrtfinale.

Njemačku je do pobjede predvodio Dennis Schroeder s 24 poena, dok je najbolji strijelac Slovenije bio Luka Dončić s 23.

Za košarkaše Slovenije ovo je prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Japanu i u četvrtfinale ide kao drugoplasirana reprezentacija u skupini.

U četvrtfinalu će Njemačka igrati protiv druge reprezentacije iz skupine L, a Slovenija protiv prvoplasirane. U toj je skupini Latvija danas svladala Brazil 104:84 i izborila četvrtfinale, a konačni poredak bit će poznat nakon utakmice Kanada – Španija.