Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u svom elementu

Vučić: Bošnjak vam daje bubreg, a ja 200 hiljada eura za novi poduhvat

vucic kosarkasi
Foto: Screenshot/Twitter

Vlada Srbije donijela je odluku da igrače košarkaške reprezentativce i izbornika Pešića nagradi s po 25 hiljada eura

Predsjednik Srbije je u svom teatralnom stilu objavio koliko košarkaši Srbije dobivaju, ali ne za senzacionalno osvajanje srebra na SP-u, nego “kad” iduće godine donesu zlato s Olimpijskih igara u Parizu.

Vlada Srbije donijela je odluku da igrače košarkaške reprezentativce i izbornika Pešića nagradi s po 25 hiljada eura. Nagradu za zlato na Evropskom kupu dobili su i basketaši, odlukom donesenom na istoj sjednici. Svakome od njih i selektoru Žderu bit će dodijeljeno po 20 hiljada eura.

“Ujedinili ste zemlju”

Predsjednik države Aleksandar Vučić je na svečanom prijemu za srebrne košarkaše sa SP-a izjavio:

“Pokazali su šampionsko srce, šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više nego što im je zemlja dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću. Koliko su ovi momci uspjeli ujediniti cijelu zemlju. Hajrudin Redžović, Bošnjak iz Sjenice, je ponudio bubreg Simaniću. Ja sam im rekao, svim ovim divnim momcima koji su ujedinili i Zvezdu i Partizan, nikad nisam vidio toliko Zvezdinih navijača koji oduševljeno gledaju Aleksu, Bogdana, Vanju… ili partizanovci Dobrića, Davidovca.”

“Vidim da LeBron James okuplja najjaču ekipu”

Zatim je poručio: “Mi čekamo zlato u Parizu, ne srebro, nego zlato. Vidim da LeBron James okuplja najjaču ekipu, eto prilike da ih pobijedimo. Mi ispunjavamo u hitnim rokovima sve naše obaveze. Hvala svim članovima tima, porodicama, ljudima u savezu. Čestitam vam i zahvaljujem vam se i kažem da vas cijela Srbija voli. Do zlata u Parizu!”

Nakon toga je govorio izbornik Svetislav Pešić, a kada se zatim za mikrofon spremao kapiten Bogdan Bogdanović, Vučić mu je uzeo riječ:

“Oprostite, zaboravio sam. Mi povećavamo nagrade, za zlato koje donesete, svako od vas će pojedinačno dobiti 200 hiljada eura. Mi dramatično povećavamo nagrade i bit ćemo peti u svijetu po nivou premija!”