Srebro i tri bronze za taekwondoiste Novog Grada

antalija_Taekwondo

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo učestvovao je na Evropskom prvenstvu za klubove, koje se održava od 6. do 10. februara u turskoj Antaliji.

Najznačajniji rezultat za sarajevski klub ostvarila je Adna Borić osvojivši srebro i titulu viceprvakinje evrope u konkurenciji juniorki do 68 kg, dok je Nedžad Husić u konkurenciji juniora do 59 kg ponovio prošlogodišnji rezultat i osvojio bronzanu medalju.

U konkurenciji juniora do 63 kg Jusuf Ali Rašidagić je osvojio treće mjesto, a treću poziciju osvojio je i Amar Hadžagić u kadetskoj konkurenciji do 63 kg, saopćeno je iz TK Novi Grad.

Novogradsku selekciju, koja je učestvovala sa 16 takmičara, predvodio je trener Haris Husić, a u službi djelitelja pravde nastupio je Belmir Berberović.

– Ovi rezultati pokazuju da se naši takmičari, uz dosljedan rad i malu pomoć institucija mogu nositi s vrhunskim borcima Evrope i svijeta. Pokazali su da su spremni za ostvarivanje velikih rezultata, što je rezultat pomno isplaniranog programa treninga i nastupa na takmičenjima – izjavio je trener Novog Grada Haris Husić.

Na takmičenju je učestvovalo oko 800 takmičara u svim konkurencijama iz 42 države.