Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta se dešava s Đokovićem, njegovo tijelo se drastično mijenja

novak-djokovic

Novak Đoković, jasno je svima nije više onaj stari. Srbijanski teniser ponovo je iznenađujuće eliminisan u ranoj fazi jednog turnira – ovaj put u četvrtfinalu Akapulka izbacio ga je Nick Kirgios koj je slavio sa 2:0, i to bez izgubljenog servisa (7:6, 7:5).

Izuzetno jaki i precizni servisi Đokoviću stvaraju mnogo veće probleme nego što je to bio slučaj prije. Srbin je imao najbolji ritern na svijetu i to mu je bilo izuzetno jako oružje, ali otkad se fizički promijenio, mnogo teže se suprotstavlja teniserima koji forsiraju takvu igru.

Nole je na vrhuncu karijere imao skoro savršeno tijelo za tenisera, idealan odnos mišića i težine. Da se Đokovićevo tijelo prilično transformisalo dovoljno je pogledati fotografije sa nedavnih turnira. Otkad se pojavio na ATP turu, nikad mršaviji nije bio. Rebra su postala vidljivija, a vidi se i gibitak obima njegovih bicepsa i tricepsa.

Da nešto nije u redu, govori i Đokovićeva nervoza nakon posljednjeg poraza protiv Kirgiosa. Iznerviralo ga je jedno od pitanja novinara, sasvim uobičajeno, da prokomentariše loše rezultate ove sezone.

– Hvala – kratko je odbrusio Đoković i napustio presicu.

Za Đokovićev streloviti pad forme mnogi vezuju i bračne probleme. Nedavno je na internetu osvanuo i video koji pokazuje da Đokovića ne nerviraju samo novinari sa svojim pitanjima nego i supruga Jelena (VIDEO)…