Ostali sportovi

Igrač Warriorsa

Stephen Curry vraća se na NBA terene

26/02/2020

I dok je Curry uzbuđen zbog napretka, kaže da njegova ruka nije u potpunosti kako treba

Košarkaška zvijezda Golden State Warriorsa Stephen Curry, koji je 1. novembra operirao zglob lijeve ruke, mogao bi se već ovoga vikenda vratiti na NBA terene.

Prema riječima trenera Warriorsa Stevea Kerra, 31-godišnji košarkaš sprema se za nastup na utakmici protiv Washington Wizardsa u nedjelju 1. marta.

“Nadamo se. Ponovno ćemo ga pregledati u subotu i, ako sve bude u redu, donijeti konačnu odluku. Sigurno se neće vratiti prije 1. marta, ali znam da se želi tada vratiti”, izjavio je Kerr.

Curry nije igrao od novembra, odnosno od četvrte utakmice Warriorsa u sezoni, nakon što je slomio zglob ruke u utakmici protiv Phoenixa.

I dok je Curry uzbuđen zbog napretka, kaže da njegova ruka nije u potpunosti kako treba.

“Navikavam se na normalno. Definitivno je drugačiji osjećaj nego u desnoj ruci, ali treba pokušati doći do tačke u kojoj kada igrate košarku na mislite o tome. Je li osjećaj isti ili nije, zapravo nije važno”, rekao je Curry.

Warriorsi, šesterostruki NBA prvaci (1947., 1956., 1975., 2015., 2017. i 2018.), suočeni s odlaskom Kevina Duranta na kraju prošle sezone te povredama all star igrača Klaya Thompsona i Stephena Currya, trenutno su s omjerom pobjeda i poraza 12-46 najlošija ekipa NBA lige.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.