Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimpijske igre

Strahinja Erić 59. u sprint utrci, Sanja Kusmuk posljednja

sanja kusmuk (1)

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine čine Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Esma Alić (alpsko skijanje), Sanja Kusmuk i Strahinja Erić (skijaško trčanje) i sankaš Mirza Nikolajev

Bosanskohercegovački olimpijci Sanja Kusmuk i Strahinja Erić nastupili su danas u kvalifikacijskim utrkama u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Erić je u muškom sprintu slobodnim stilom u konkurenciji 90 skijaša zauzeo 59. mjesto, ostvarivši vrijeme 3:03.05.

Ovaj rezultat Eriću nije bio dovoljan za plasman u četvrtfinale u disciplini Sprint Free. Sljedeći nastup će imati u disciplini 15 km Classic, koji je na programu 11. februara.

Druga bh. predstavnica u skijaškom trčanju Sanja Kusmuk kvalifikacije u disciplini Sprint Free je završila na posljednjem, 90. mjestu sa 1:18.96 minuta zaostatka za pobjednicom kvalifikacija.

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine čine Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Esma Alić (alpsko skijanje), Sanja Kusmuk i Strahinja Erić (skijaško trčanje) i sankaš Mirza Nikolajev.

Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine otvorene su 4. februara i trajat će do 20. februara. Na Igrama u Pekingu učestvuje 2.871 sportista iz 91 države.