Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šuman: Drugo poluvrijeme je u Tuzli, očekujem pun Mejdan

bilal suman

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Švicarsku u St. Gallenu rezultatom 24:21 i na taj način je otvorila vrata baraža za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Danskoj i Njemačkoj.

Selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman je bio presretan nakon meča.

“Čestitam momcima na ovome danas što su uradili. Pokazali su karakter, želju, volju, htijenje. Odradili smo jedno poluvrijeme, a drugo je u Tuzli. Ove stvari koje su bile dobre ćemo nastaviti raditi, a one koje su bile manje dobre ćemo popraviti.

Očekujem prepun Mejdan i da pokažemo istu ovakvu želju u subotu. Momcima veliko hvala za sve što su pokazali danas i zahvaljujem se navijačima koji su nas došli podržati u velikom broju”, rekao je Šuman po završetku susreta u St. Gallenu.

Nakon pet kola u grupi 6 BiH je lider sa četiri boda, koliko ima i Švicarska. Estonija je posljednja sa dva boda. O pobjedniku grupe odlučivaće susret posljednjeg kola u kojem će se bh. rukometaši i Švicarci 13. januara sastati u Tuzli. BiH je za prvo mjesto i plasman u baraž potreban barem jedan bod.