Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilal Šuman novi selektor bh. rukometaša: Odmah počinjem sa radom

suman_bilal

Izvršni odbor Rukometnog saveza na sjednici u Mostaru danas je potvrdio svoju odluku, koju je Oslobođenje objavilo 8. augusta, da je Bilal Šuman novi selektor rukometne reprezentacije BiH.

Čanovi IO 8.augusta pismeno su obavijestili predsjednika RSBiH Zdravka Miličevića da prihvataju prijedlog Stručne komisije da Šuman bude selektor.

Danas je ta odluka ozvaničena, a i Šuman je bio u Mostari, te je primio čestitke od članova IO, koji su mu poželjeli sreću.

– Procedura je trajala dugo, ali drago mi je da sam konačno preuzeo ulogu selektora. Ostaje još potpisivanje ugovora, ali svoju funkciju shvatam maksimalno ozbiljno i odmah počinjem sa radom. Sretan sam i ponosan i vjerujem da možemo ostvariti napredak, kazao je Šuman za Oslobođenje.

Legendarno desno krilo naše reprezentacije ugovor sa RSBiH potpisat će u ponedjeljak.

Tako će Šuman naslijediti Dragana Markovića i predvoditi bh. rukometaše u kvalifikacijama za EURO 2018. BiH je u grupi 3 sa reprezentacijama Španije, Austrije i Finske, a dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Hrvatskoj.

Uz dvije najbolje reprezentacije iz svake od sedam grupa na EP će se plasirati i najbolja trećeplasirana.

Kvalifikacije za EURO 2018 počinju u novembru 2016. godine, a završavaju u junu 2017. Šuman bi svoj debi na klupi BiH u zvaničnoj takmičarskoj utakmici trebao imati 2. ili 3. novembra protiv Španije u gostima.