Ostali sportovi

Šuman objavio spisak igrača, u januaru pet utakmica

15/12/2016

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 27. decembra i imati aktivnosti do 16. januara, kada će u Skoplju i Beogradu početkom naredne godine odigrat pet prijateljskih utakmica protiv Makedonije (tri), Saudijske Arabije i Bahreina.

Selektor Bilal Šuman objavio je spisak igrača od 24 igrača na koje računa u tim utakmicama: Benjamin Burić, Damir Efendić, Deni Serdarević, Adi Ahmetašević, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Marko Panić, Dejan Malinović, Kristijan Jarak, Benjamin Čičkušić, Muhamed Zulfić i Vladan Lončar.

Selektor BiH je pozvao uglavnom provjerene rukometaše, a najviše promjena u odnosu na posljednje utakmice bilo je na golmanskoj poziciji.

Izostavljeni su Nebojša Grahovac i Mario Blažević, a uz provjerenog Benjamina Burića pozvani su Damir Efendić, Adi Ahmetašević i Deni Serdarević.

– Grahovca i Blaževića smo vidjeli i znamo koliko vrijede, pa su, u dogovoru s njima, pošteđeni ove akcije. Grahovac ima i lakšu povredu, pa neka se oporavi i odmori malo. Ovo je prilika da provjerim i druge, da napravimo testove i s ovom trojicom novih golmana, da vidimo šta mogu. Iskoristit ćemo ovaj period da igrače koji do sada nisu imali prilike vidimo na djelu i onda s najjačim snagama i što spremniji dočekamo maj i utakmice s Fincima – kazao je Šuman.

Okupljanje je planirano u bazi bh. seniorske rukometne reprezentacije na Ilidži.

U Skoplje bh. ekspedicija putuje 2. januara, a dan kasnije je na rasporedu utakmica protiv domaće selekcije Makedonije, koja će se pripremati za nastup na svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Protiv Makedonaca bh. rukometaši će u Skoplju odigrati još dvije utakmice zatvorenog tipa (4. i 5. januar), odakle će bh. reprezentacija 7. januara otputovati za Beograd, gdje je čekaju još dvije utakmice.

Protiv Saudijske Arabije Šumanovi izabranici igraju 8. januara, a dan kasnije očekuju susret s Bahreinom. U Sarajevo ekspedicija se vraća 9. januara i na okupu će ostati još sedam dana, gdje će trenirati i pripremati se za kvalifikacione utakmice za evropsko prvenstvo protiv Finske, u gostima 3. i kući 7. maja.

Do utakmice s Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu, saopćeno je iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Komentari