Ostali sportovi

Selektor bh. rukometaša

Šuman odgovorio predsjedniku Rukometnog saveza BiH

19/06/2019

Biće mi istinski drago da naš plasman na EHF EURO 2020 bude razlogom više da članovi UORSBiH poduzmu dodatne napore te da se okolnosti u kojima radi RSBIH poprave, čime bi nam svima posao bio u velikoj mjeri olakšan.

Selektor rukometne reprezentacije BiH, Bilal Šuman obratio se pismom predsjedniku Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Marinku Umičeviću, koji je nakon plasmana bh. rukometaša na EP kritikovao selektora da je između ostalog privatizovao bh. selekciju.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

Zahvaljujem na upućenoj čestitci. Želim da Vas obavijestim da smo mnogo ranije igrači, stručni štab i ja imali dogovor da proslava plasmana na EHF EURO bude privatnog karaktera.

Moja želja i namjera je bila da igrači zasluženo proslave, bez pritiska javnosti. Na pomenutoj proslavi su bili prisutni ljudi koji su se i ponudili da snose troškove organizacije skromne proslave koju smo organizovali. Poznavajući uslove i okolnosti u kakvim se RSBiH nalazi, sasvim je očekivano da ćemo prihvatiti da Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajeva plati troškove pomenute proslave u “Hillsu”.

Prijem u Vladi Federacije BiH je nešto o čemu smo svi obaviješteni noć nakon pobjede, zbog čega niti sam imao vremena niti tehničke mogućnosti da iskomuniciram članove UO i da eventualno zatražim saglasnost.

Naime, biće mi istinski drago da naš plasman na EHF EURO 2020 bude razlogom više da članovi UORSBiH poduzmu dodatne napore te da se okolnosti u kojima radi RSBIH poprave, čime bi nam svima posao bio u velikoj mjeri olakšan.

Veoma mi je žao zbog medijskih natpisa koje čitam od kako smo se plasirali na EHF EURO, te Vas molim da ukoliko imate ikakvih pitanja ili dilema, da upriličite sastanak prilikom kojeg ću Vas rado obavijestiti o svim aktivnostima i situaciji koja direktno ili indirektno utiče na rad muške rukometne reprezentacije BiH, stoji u saopćenju.

Komentari

Autor: Nezavisne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.