Šuman: S pobjedama na domaćem terenu idemo na EURO

bilal suman

Muška rukometna reprezentacija BiH igrat će protiv Bjelorusije, Češke i Finske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2020. godine održati u Švedskoj, Austriji i Norveškoj. Bh. rukometaši su uoči žrijeba u Trondhajmu bili svrstani u treći šešir (Holandija i Portugal ostali u drugom), pa su za protivnike iz prva dva šešira dobili neugodne Bjeloruse i Čehe, učesnike posljednjeg Eura, te Fince iz one najslabije grupe. U bh. taboru zadovoljni su Grupom 5, a selektor Bilal Šuman vjeruje da bh. rukometaši imaju kvalitet da se prvi put nađu među najboljim selekcijama Starog kontineneta.

– Kako je moglo biti – možemo biti zadovoljni žrijebom. Računica je poprilično jasna, mislim da bismo s domaćim pobjedama završili posao. Imamo realne šanse za plasman na EP i mislim da je vrijeme da odemo na Euro. Presudne će biti utakmice kod kuće, posebno ona prva u oktobru kada dočekujemo Češku, istakao je Šuman za Nezavisne.

Što se rasporeda tiče, BiH će u oktobru igrati dvomeč protiv Čeha, zatim u aprilu protiv Finske, a na kraju kvalifikacija u junu protiv Bjelorusije.